Hasiči ukončili zásah u lesního požáru u Žehrova, nenašli už žádná ohniska

foto Hasiči zasahují u požáru lesa u Žehrova na Mladoboleslavsku, kde začalo hořet večer 9. května 2024. Kvůli obtížnému terénu byl nasazen i vrtulník.

Žďár (Mladoboleslavsko) - Hasiči dnes večer ukončili zásah u požáru, který ve čtvrtek večer zasáhl zhruba hektar lesa u Žehrova na Mladoboleslavsku. Nenašli už žádná ohniska nebo teplejší místa a vrátili se na základy, uvedli na síti X. S leteckým hašením skončili v pátek odpoledne, požár se dál nešířil. Na místě ale ještě zůstávali kvůli dohašování skrytých ohnisek.

Fotogalerie

"Večerní kontrola dopadla dobře. Nenašla se žádná ohniska nebo teplejší místa. Proto jsme místo předali zástupci Lesů ČR a vrátili na své základny. Před sedmou hodinou byla dána likvidace události. Místo bude majitel pravidelně sledovat," oznámili hasiči dnes večer.

Podle hasičského vyšetřovatele způsobil požár člověk. Nepodařilo se ale zjistit, zda za tím byl úmysl. Na místo, kde začalo hořet, není volný přístup, jde o uzavřenou oblast, kterou spravují Lesy ČR.

Ve čtvrtek večer dorazilo k požáru lesa šest jednotek hasičů, přiletěl i policejní vrtulník s vakem na vodu. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu ze čtyř kvůli většímu počtu zasahujících jednotek. Hašení požáru postupovalo kvůli těžkému terénu a tmě pomalu, přístupové cesty byly zatarasené popadanými stromy.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je pondělí 20. května 2024

Očekáváme v 21:00 16°C

Celá předpověď