Cupra nezavrhuje sériovou výrobu Dark Rebelu

foto Elektromobil Cupra Dark Rebel.

Značka Cupra, která je součástí španělského Seatu, podle vyjádření svého nejvyššího představitele Wayna Griffithse pro britský magazín Autocar nezavrhuje uvedení sériového provedení extravagantního koncepčního automobilu Dark Rebel na trh.

Nebude ale však rozhodně v nejbližších několika letech. V tuto chvíli je podle vyjádření šéfa značky málo pravděpodobné, že by mohl být tento projekt výdělečný.

Původně Dark Rebel vznikl jen ve virtuálním světě díky návrhům fanoušků značky. Ovšem vloni v září se auto v měřítku 1:1 představilo ve skutečnosti.

Jedná se o dvoumístný elektrický sportovní vůz, který na délku měří 4,5 metru, šířka činí 2,2 metru a výška 1,3 metru. Ovšem pro zaparkování budete potřebovat garáž s minimální výškou 2,2 metru, protože právě tak vysoko se zdvihají křídlové boční dveře.

Design vozu připomíná rychlou sportovní loď, jejíž trup obklopují nejrůznější spojlery a chladiče. Uvnitř jsou sportovní sedačky a volant, který je kombinací tohoto prvku používaného v závodních vozech a herní konzolí.

Cupra zatím nezveřejnila žádné výkonové parametry a samozřejmě ani cenu.

Autonaelektřinu.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je pondělí 20. května 2024

Očekáváme v 21:00 16°C

Celá předpověď