Lidé v medailový úspěch hokejistů na MS příliš nevěří, ukázal průzkum

foto Skláři společnosti Kolektiv Ateliers pracují na medailích pro mistrovství světa v hokeji, které se bude hrát v květnu v Praze a Ostravě, 18. března 2024, Nový Bor, Českolipsko.

Praha - V medailový úspěch českých hokejistů na domácím mistrovství světa lidé příliš nevěří, vyplývá z průzkumu agentury STEM/MARK. Podle něj 27 procent respondentů očekává, že svěřenci kouče Radima Rulíka vypadnou ve čtvrtfinále. Jako světové šampiony vidí domácí reprezentanty 16 procent účastníků průzkumu, sedm procent tipuje stříbro a 17 procent bronz.

Podle 14 procent respondentů skončí národní tým na čtvrtém místě a tři procenta uvedla, že nepostoupí ze skupiny. Zlato podle výsledků průzkumu obhájí Kanada (37 procent).

Loni čeští hokejisté ještě pod vedením finského trenéra Kariho Jalonena skončili osmí a zaznamenali nejhorší výsledek v historii. O rok dříve získali bronz a ukončili desetileté čekání na medaili. Titul vybojovali naposledy v roce 2010.

Třetina lidí by si podle průzkumu přála, aby na šampionátu nastoupil Jaromír Jágr. Téměř polovina s tím nesouhlasí. Dvaapadesátiletý hrající majitel Kladna reprezentoval naposledy v roce 2015 na domácím mistrovství světa, které pro české hokejisty skončilo porážkou v utkání o bronz s týmem USA.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je pondělí 20. května 2024

Očekáváme v 21:00 16°C

Celá předpověď