Svaz potvrdil nominaci kanoistů na OH, jistotu mají i bratři Fuksové na deblu

foto Ilustrační foto - Rychlostní kanoista Martin Fuksa pózuje na tiskové konferenci k plánům na sezonu, 4. května 2023, Praha.

Szeged (Maďarsko) - Na olympijských hrách v Paříži budou v rychlostní kanoistice reprezentovat závodníci, kteří místa vyjeli. Po dnešním skončení Světového poháru v Szegedu to oznámil Český svaz kanoistů. Nominaci tak má jistou i deblkánoe Petr Fuksa, Martin Fuksa na pětistovce, která kvůli Martinově nemoci na Světovém poháru chyběla.

Vedle úvodního Světového poháru olympijské sezony se výkonnost posuzovala také na základě prvního nominačního závodu v Račicích, kde bratři Fuksové závod deblkánoí na 500 metrů vyhráli. "Dle nominačních kritérií bylo možné určit jmenovitou nominaci na olympijské hry po Světovém poháru v Szegedu. Na základě výkonnosti našich reprezentantů hned v tomto prvním možném termínu také tým pro Paříž uzavírám. Už dubnový první nominační závod, kde naše hvězdy startovat nemusely, potvrdil jejich výkonnost. Je úžasné že výpravu doplnila Anežka Paloudová, která předvedla v Szegedu parádní výkony," uvedl pro média šéftrenér reprezentace Pavel Hottmar.

Na hrách v Paříži tak budou na kilometru závodit kajakář Josef Dostál a úřadující mistr světa kanoista Martin Fuksa. Na pětistovce se představí deblkánoe bratrů Fuksových a deblkajak Jakub Špicar, Daniel Havel. Kajakářka Paloudová si úspěchem v dodatečné evropské kvalifikaci zajistila místo na pětistovce.

Kromě Dostála, kterému termín koliduje s vysokohorským soustředění, budou všichni olympionici před hrami v Paříži závodit ještě na mistrovství Evropy. Šampionát se uskuteční v polovině června v Szegedu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 21.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je úterý 21. května 2024

Očekáváme v 03:00 12°C

Celá předpověď