Hokejisty Zlína se pokusí dovést zpět do extraligy Vlach s Juríkem

foto Ilustrační foto - Utkání 54. kola hokejové extraligy: PSG Berani Zlín - HC Olomouc, 20. února 2022 ve Zlíně. Zleva brankář Zlína Libor Kašík a Patriks Zabusovs ze Zlína se radují z vítězství.

Zlín - Hokejisty Zlína, kteří sestoupili z extraligy a v příští sezoně budou hrát první ligu, povede staronová trenérská dvojice Rostislav Vlach a Juraj Jurík. Na střídačce nahradí Luboše Jenáčka, Luboše Roba a Martina Hamrlíka, kteří po nevydařené sezoně u hlavního týmu končí. Berani jména nových trenérů oznámili v tiskové zprávě.

Devětapadesátiletý Vlach i o šest let mladší Jurík již společně Zlín trénovali. Extraligový tým vedli v letech 2012 až 2016, kdy je po odvolání nahradili Robert Svoboda s Hamrlíkem. Před osmi lety jej dovedli i k extraligovému titulu. Vlach působil na střídačce v různých pozicích již od roku 2008.

Vlach, bývalý úspěšný zlínský útočník, který získal jako hráč šest extraligových titulů a jeden z nich i ve zlínském dresu, v současnosti působí jako trenér reprezentace do 17 let. Jurík nyní vede juniorku Zlína. S Berany podepsali roční smlouvy s opcí.

Reklama
Reklama
Reklama

Čtěte také:

Reklama

Právě zveřejněno

Všechny zprávy

Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 26.04.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je pátek 26. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 7°C

Celá předpověď