Nominaci fotbalové reprezentace doplnili obránce Havel a útočník Pekhart

foto Ilustrační foto - Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý vystoupil 29. září 2021 v Praze na tiskové konferenci k nominaci na říjnové zápasy.

Praha - Nominaci české fotbalové reprezentace na play off o mistrovství světa doplnili plzeňský obránce Milan Havel a útočník Tomáš Pekhart z Legie Varšava. Tým trenéra Jaroslava Šilhavého má nyní 23 hráčů.

"Už na úterní tiskové konferenci jsem naznačil, že minimálně jedním dodatečně nominovaným hráčem bude obránce. Jak Milan Havel, tak Tomáš Pekhart už mají s reprezentací zkušeností, takže víme, že nám pomůžou," uvedl trenér národního mužstva Jaroslav Šilhavý v tiskové zprávě.

Sedmadvacetiletý krajní bek Havel patří k oporám vedoucí Plzně. V této ligové sezoně zaznamenal tři góly a jednu asistenci. Odchovanec Bohemians 1905 za národní tým dosud absolvoval 45 minut v loňské zářijové přípravě s Ukrajinou.

Dvaatřicetiletý Pekhart si v aktuálním ročníku polské ligy připsal šest branek. Legia se překvapivě trápí a jako úřadující mistr bojuje o záchranu. Rodák ze Sušice ve 23 reprezentačních duelech dvakrát skóroval, naposledy jako náhradník nastoupil proti Anglii ve skupině loňského mistrovství Evropy.

Čeští fotbalisté nastoupí v semifinále play off 24. března ve Švédsku. Vítěz se ve finále o pět dní později utká o účast na katarském šampionátu s Polskem, které ze semifinále prošlo bez boje poté, co bylo kvůli invazi na Ukrajinu vyloučeno Rusko. Baráž se tentokrát hraje jen na jeden zápas.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 18.04.2024 ČTK

Reklama

10°C

Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024

Očekáváme v 14:00 10°C

Celá předpověď