O víkendu se citelně oteplí, teploty porostou až k 25 stupňům

foto Lidé na Karlově mostě za teplého slunečného počasí, 7. dubna 2024, Praha. Ilustrační foto.

Praha - Po nynějších chladných dnech a mrazivých nocích se na víkend v Česku výrazně oteplí. Po oba dny bude převážně slunečno, teploty v sobotu vystoupají ke 20 stupňům, v neděli se přiblíží letním 25 stupňům Celsia. Podobné počasí zůstane i začátkem příštího týdne. Noční teploty by měly už zůstat nad nulou, jen v jihozápadní polovině Čech se mohou v sobotu nad ránem ještě objevit přízemní mrazíky. Vyplývá to z aktuální předpovědi počasí a vyjádření meteorologů.

V posledních dnech počasí v Česku provázely výrazně podprůměrné teploty - nejen na horách sněžilo, noční mrazy poškodily kvetoucí stromy, vinnou révu nebo ranou zeleninu, chladno bylo i přes den. Ještě dnes bude do deseti stupňů Celsia, v pátek 12 až 16 stupňů Celsia, po oba dny hrozí noční mrazy. O víkendu už teploty přes den přesáhnou 20 stupňů.

"Dnes budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno hrozí na některých místech poškození vegetace mrazem, ale odpoledne se začne postupně oteplovat. Od soboty už budou noční teploty nad nulou a v neděli odpoledne se teploty dostanou většinou nad 20 stupňů Celsia," uvedli meteorologové na síti X.

Víkend a začátek příštího týdne bude podle nich většinou slunečný a výjimečně teplý, odpolední maxima se budou držet kolem 25 stupňů. Ke konci týdne se zase mírně ochladí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 4.05.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je sobota 4. května 2024

Očekáváme v 17:00 20°C

Celá předpověď