V Krkonoších napadlo několik centimetrů sněhu, na Sněžce -6°C

foto Zasněžené louky a chalupy v Krkonoších, 17. dubna 2024, Pec pod Sněžkou, Trutnovsko. PC

Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - V Krkonoších v noci na dnešek napadlo několik centimetrů sněhu. Teploty klesly pod nulu. Na Sněžce bylo dnes ráno minus šest stupňů Celsia. Na hřebenové Luční boudě ve výšce 1415 metrů nad mořem napadly čtyři centimetry sněhu. Vyplývá to z informací Horské služby Krkonoše a meteorologů. Ochlazení přišlo do hor po předchozích velmi teplých dnech.

Na počátku minulého týdne v Krkonoších padaly teplotní rekordy. Například pro den 8. dubna na hřebenové Labské boudě naměřili rekordních 15,3 stupně Celsia. V Peci pod Sněžkou bylo v ten den rekordních 21,3 stupně. Dnes ráno bylo v Peci pod Sněžkou minus 0,7 stupně.

Sníh v noci na dnešek pokryl i svahy nad Pecí pod Sněžkou, Špindlerovým Mlýnem nebo horní partie Černé hory u Janských Lázní. Na Sněžce dnes ráno vál vítr o rychlosti přes 50 kilometrů v hodině. Kvůli tomu byla pocitová teplota na Sněžce kolem minus 14 stupňů, vyplývá z dat měřicí stanice Poštovny Anežka na vrcholu Sněžky. Na hřebenech byla ráno silná mlha.

Přes den se podle meteorologů na horách čekají sněhové přeháňky. K večeru by mělo srážek i oblačnosti ubývat. Teploty by se měly přes den v Krkonoších pohybovat od jednoho do čtyř stupňů.

V Krkonoších je nyní mezisezona a lanovky ani jiné atrakce nejsou ve všední dny v provozu. Například lanovka na Sněžku má od 18. března do 26. dubna pravidelnou jarní odstávku kvůli údržbě a jezdí jen o víkendech.

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 24°C

Celá předpověď