West Ham narazí ve čtvrtfinále Evropské ligy na Lyon, Barcelonu čeká Frankfurt

foto Ilustrační foto - Fotbalista West Hamu Tomáš Souček se raduje ze svého gólu, který vstřelil v Evropské lize Seville.

Nyon (Švýcarsko) - Fotbalisté West Hamu s českými reprezentanty Tomášem Součkem, Vladimírem Coufalem a Alexem Králem narazí ve čtvrtfinále Evropské ligy na Lyon, v případě postupu vyzvou lepšího z dvojice Frankfurt, Barcelona. V dalších zápasech se utkají Lipsko s Bergamem a Braga vyzve Glasgow Rangers. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

První čtvrtfinálové duely se odehrají 7. dubna, odvety o týden později. Semifinále se uskuteční 28. dubna a 5. května. O vítězi Evropské ligy se rozhodně ve finále 18. května v Seville. Posledním šampionem je Villarreal, který je nyní ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

West Ham naposledy vyřadil při své premiérové účasti v soutěži nejúspěšnější celek EL Sevillu. "Kladiváři" po úvodní osmifinálové porážce 0:1 na hřišti soupeře zvládli domácí odvetu a i díky Součkově brance zvítězili po prodloužení 2:0. Lyon, který v základní skupině porazil dvakrát pražskou Spartu, vyřadil ve čtvrtek Porto. Po prvním vítězství 1:0 mu stačila doma remíza 1:1.

Vítěz vzájemného duelu narazí buď na Barcelonu, nebo na Frankfurt. Španělský velkoklub s trenérem Xavim si po vyřazení z Ligy mistrů poradil nejprve s Neapolí a pak i s Galatasarayem Istanbul. Frankfurt, jemuž patří v německé lize deváté místo, zdolal po dramatické domácí odvetě v prodloužení Betis.

Rangers, kteří porazili v základní skupině v boji o druhé místo pražskou Spartu, vyzvou Bragu. Skotský mistr již ve vyřazovacích soubojích uspěl proti Dortmundu a naposledy CZ Bělehrad.

Atalanta Bergamo po vyřazení Leverkusenu s Patrikem Schickem v boji o semifinále narazí na jiný bundesligový celek Lipsko. Úřadující německý vicemistr se do čtvrtfinle dostal poté, co UEFA vyloučila Spartak Moskva kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

8°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 6°C

Celá předpověď