Zemřel britský herec Bernard Hill, známý z Titaniku a Pána prstenů

foto Ilustrační foto - Britský herec Bernard Hill (vlevo) je prvním zahraničním hostem 39. mezinárodního filmového festivalu, kterého mohl 1. července v podvečer přivítat před karlovarským Grandhotelem Pupp prezident festivalu Jiří Bartoška. Bernard Hill si ve druhém a třetím díle Pána prstenů zahrál krále Theodena.

Londýn - Ve věku 79 let dnes brzy ráno zemřel britský herec Bernard Hill, známý především díky rolím rolím v oscarových filmech Titanic a trilogii Pán prstenů. Informoval o tom server BBC News s odkazem na hercovu agentku. Rodina zatím žádné oficiální vyjádření nevydala.

Hilla proslavila role kapitána Edwarda Smithe v Titaniku, který získal jedenáct Oscarů. Rodák z Manchesteru ztvárnil také krále Théodena ve dvou dílech fantasy trilogie natočené podle knih spisovatele J. R. R. Tolkiena. Poslední díl s názvem Pán prstenů: Návrat krále získal rovněž 11 zlatých sošek. Jediný další film, který dostal stejný počet filmových cen americké Akademie filmového umění a věd, je Ben Hur z roku 1959.

Na televizních obrazovkách se Hill objeví ve druhé sérii britského dramatického seriálu Respondér, který začne BBC vysílat dnes.

 

 

 

 

 

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.05.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je neděle 19. května 2024

Očekáváme v 03:00 9°C

Celá předpověď